Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Τα Δικαιώματα των Μελών μας

Κάθε μέλος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος, από τη στιγμή εγγραφής του μέχρι το τέλος του έτους για το οποίο καταβάλεται η συνδρομή του, μπορεί να ενημερώνεται αυτοπροσώπως από το Γραφείο Ενημέρωσης της οργάνωσής μας (Σοφοκλέους 15 & Αιόλου), Αθήνα, ή και μέσω της ιστοσελίδας μας, για τα προβλήματα της ακίνητης περιουσίας του με τους εξής τρόπους:

        ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕΛΩΝ! Κάθε εγγραφόμενος αποκτά  αυτοστιγμεί username και password που του δίνει το δικαίωμα άμεσης πρόσβασης, μέρα ή νύχτα, 365 μέρες το χρόνο και μέχρι το τέλος του χρόνου, στην ηλεκτρονική Σελίδα Μελών της ιστοσελίδας μας www.pomida.gr, (δείτε εδώ το περιεχόμενό της απίστευτης αυτής ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης), για ανάγνωση και άμεση εκτύπωση σε pdf πολλών δεκάδων χρήσιμων εγγράφων (νόμων, εγκυκλίων, οδηγιών, υποδειγμάτων, κωδικοποιήσεων κλπ.) που αφορούν την ακίνητη περιουσία.    

ΝΕW: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ NOVA REAL ESTATE ! Η ΠΟΜΙΔΑ εξασφάλισε για πρώτη φορά στα μέλη της τη δυνατότητα άμεσης On Line εκτίμησης της εμπορικής και μισθωτικής αξίας των ακινήτων τους μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο της μεσιτικής εταιρείας NOVAREALESTATE!!! H εφαρμογή στο παρόν στάδιο λειτουργεί πειραματικά και κατ΄αρχή μόνον για εντός σχεδίου ακίνητα της Αττικής. Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί, εγγραφείτε στην εφαρμογή και ενημερώστε μας για τις εντυπώσεις σας στο mail@pomida.gr !   

           

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. Μέσω της Σελίδας Μελών μπορείτε να μας στείλετε online ένα σύντομο ερώτημά σας και να λάβετε απάντηση (με e-mail ή τηλεφωνικά) για τα εξής θέματα: Νομικά, Φορολογία Ακινήτων, Φορολογία Αποδήμων, Μισθώσεις Ακινήτων, Βραχυχρόνιες Μισθώσεις, Δυστροπία Ενοικιαστών, Τεχνικά-Πολεοδομικά, Εθνικό Κτηματολόγιο, Απαλλοτριώσεις, Διατηρητέα, Συμβολαιογραφικά, Συνιδιοκτησία-Κοινόχρηστα, Δασικοί Χάρτες, Ενεργειακή Επιθεώρηση, Ασφάλιση Κτιρίων Μελών. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, μέλη του Δ.Σ. του σωματείου μας, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς προηγούμενο ραντεβού!  Δείτε εδώ τα σχετικά ωράρια λειτουργείας του Γραφείου Ενημέρωσης Αθηνών.

       ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ("HELP LINE"), από τον αριθμό 2103228500 με τον ειδικό κωδικό που είναι γραμμένος στην κάρτα μέλους τους, ή στο e-mail που έλαβαν κατά τη διαδικτυακή εγγραφή τους.
   ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ NEWSLETTER προς τα μέλη μας, με όλα τα τελευταία νέα που τους ενδιαφέρουν και τους αφορούν, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν για τη διαχείριση της περιουσίας τους, τις εκδηλώσεις της ΠΟΜΙΔΑ και των σωματείων της, τα ενημερωτικά σεμινάρια και τις σημαντικές προσφορές προς τα μέλη μας.
ΕΤΟΙΜΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΩΝ κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, εξοχικών, φοιτητικών, αγρομισθώσεων, παρατάσεων, υπομισθώσεων, βραχυχρόνιων μισθώσεων απόδοσης ακινήτων,  κλπ. που μπορoύν να "κατεβάσουν" από τη Σελίδα Μελών της ιστοσελίδας μας, να επεξεργαστούν και να εκτυπώσουν!

ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ μας "ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ"   αποστέλλεται δωρεάν σε όλα τα ενήμερα μέλη μας - ιδιοκτήτες ακινήτων, σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Στο περιοδικό μας δημοσιεύονται ειδήσεις, άρθρα, χρηστικές αναλύσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει σήμερα ένας ιδιοκτήτης, ένας εκμισθωτής ακίνητης περιουσίας αλλά και ένας διαχειριστής κτιρίου. 

Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ, με όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας ιδιοκτήτης ή εκμισθωτής ακινήτων και διαχειριστής κτιρίου.

Λεπτομερείς οδηγίες για τους εκμισθωτές ακινήτων, τι να προσέξουν και τι να αποφύγουν, τι ισχύει για τις εμπορικές μισθώσεις, τις μισθώσεις κατοικιών, κανόνες διαχείρισης πολυκατοικίας με ανάλυση όλων των σχετικών θεμάτων, ασφάλιση κτιρίων και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για τα μέλη μας. Ο ΟΔΗΓΟΣ είναι διαθέσιμος σε έντυπο, και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της Σελίδας Μελών της ιστοσελίδας μας.

ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ για τα νομικά, φορολογικά, τεχνικά και όλα τα τρέχοντα προβλήματα της ακίνητης ιδιοκτησίας καθώς και της διαχείρισης κτιρίων.

Οι σχετικές ειδοποιήσεις δημοσιεύονται στην στήλη ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ της ιστοσελίδας μας, ενώ τα μέλη μας ειδοποιούνται με email για τη διεξαγωγή τους. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ  για χρήση οικιακή, επαγγελματική & κοινόχρηστα από την PROTERGIA, το μεγαλύτερο ιδιώτη παραγωγό ρεύματος στη χώρα μας, με την πραγματικά καλύτερη προσφορά για τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΝΟΝ 25€ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΑΝΥΤΙΜΕ της Ασφαλιστικής Εταιρείας INTERAMERICAN. ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΝΟΝ 25€ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ από την Ασφαλιστική Εταιρεία INTERAMERICAN, ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΝΟΝ 25€ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ από τις μεσιτικές εταιρείες που εκάστοτε συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό. Ενημερωθείτε από τη σχετική σελίδα μας.

NEW: H Μεσιτική Εταιρία Nova Real Estate προσφέρει στα ενήμερα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ που ενδιαφέρονται να πωλήσουν αδιάθετα ακίνητά τους με έγγραφη αποκλειστική εντολή πώλησής τους, τις εξής δωρεάν παροχές: •Δωρεάν εκτίμηση ακινήτων μέσω διαδικτύου ή στα γραφεία της εταιρίας. •Δωρεάν έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού. •Δωρεάν έκδοση βεβαίωσης πολεοδομικής νομιμότητας. •Δωρεάν ασφάλιση ακινήτου και περιεχομένου μέχρι την πώλησή του. •Δωρεάν φωτογράφηση και τρισδιάστατη βιντεοσκόπηση. •Δωρεάν προβολή του ακινήτου στο εσωτερικό και το εξωτερικό. •Δωρεάν επιθεώρηση και αξιολόγηση του προς πώληση ακινήτου.  Πληροφορίες: athens@novarealestate.gr 

 
ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ. Τα μέλη μας λαμβάνουν ατομική κάρτα μέλους που εκτυπώνεται και παραδίδεται αμέσως στα μέλη που προσέρχονται στο Γραφείο Ενημέρωσης για εγγραφή ή καταβολή συνδρομής. Στην κάρτα μέλους εκτυπώνεται ο αριθμός μητρώου, ο αριθμός απόδειξης και τα στοιχεία πρόσβασης στη σελίδα μελών και στην τηλεφωνική ενημέρωση.

ΛΟΙΠΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΜΙΔΑ: Τα περισσότερα από τα δικαιώματα αυτά ισχύουν, όπου αυτό είναι πρακτικά δυνατόν, και για τα μέλη των άλλων σωματείων και παραρτημάτων μας σε όλη τη χώρα, που προσέρχονται στο κεντρικό γραφείο μας (Σοφοκλέους 15 & Αιόλου), ή έχουν λάβει κωδικούς διαδικτυακής και τηλεφωνικής ενημέρωσης, εφόσον έχουν μεριμνήσει σχετικά οι διοικήσεις τους. Το δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος/Φυσικού Αερίου από την PROTERGIA,  στο Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικιών ΑΝΥΤΙΜΕ ή στο  Πρόγραμμα Ασφάλισης Επαγγελματικών και Κοινοχρήστων Χώρων από την INTERAMERICAN ισχύει αυτόματα για όλους.