Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
UIPI: Συνέδριο στο Βερολίνο για τα "Εξυπνα Κτίρια" (Smart Homes) του μέλλοντος!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Βερολίνο στις 9 και 10 Ιουνίου 2017 το 44ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI), υπό την προεδρία του Στράτου Παραδιά. Το Συνέδριο διοργάνωσε η Γερμανική Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (Haus & Grund Deutschland), στο DBB Forum  του Βερολίνου με θέμα "Smart Homes" δηλαδή τα "Εξυπνα Σπίτια" του μέλλοντος.Στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό Συνέδριο τα στελέχη της Διεθνούς των Ιδιοκτητών θα ενημερωθούν για την εγκατάσταση στα σπίτια τους ή στα ακίνητα που ενοικιάζουν ή διαμένουν, τις «έξυπνες συσκευές» και εγκαταστάσεις του μέλλοντος, καθώς επίσης και ποια θα ήταν τα κίνητρα ή τα εμπόδια για να το κάνουν.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Διεθνούς κ. Στράτος Παραδιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία και την αποστολή της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της H&G Dr. Kai Warnecke, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως των Ιδιοκτητών ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Αακινήτων, και στη σημασία της δημιουργίας του Γραφείου Βρυξελλών της Διεθνούς Ενώσεως, το οποίο υπερασπίζεται σε ευρωπαικό επίπεδο και με τεράστια επιτυχία, τις απόψεις και τα συμφέροντα των εθνικών οργανώσεων ιδιοκτητών και των εκατομμυρίων μελών τους σε όλη την Ευρώπη.

Στο τέλος του Συνεδρίου, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Dr. Kai Warnecke,  αφού εξήρε την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του κ. Παραδιά στη Διεθνή Ενωση Ιδιοκτητών Ακινήτων από το 1984 και στην προεδρία της από το 2004, του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Τιμής (Goldene Ehrennadel) της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, την ανώτατη τιμητική διάκριση της οργάνωσης αυτής το οποίο απονέμεται μόνον σε διατελέσαντες με πολυετείς θητείες προέδρους της.

Στις εργασίες του Συνεδρίου που διοργάνωσε η Γερμανική Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (Haus & Grund Deutschland), έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των οργανώσεων ιδιοκτητών ακινήτων από 20 περίπου ευρωπαικές χώρες. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου συμπεριλάμβανε επίδειξη των συστημάτων των "έξυπνων" κτιρίων του μέλλοντος στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Βερολίνου, και εκτεταμένη συζήτηση επί των εξελίξεων που έρχονται, τόσο προαιρετικά, όσο και από υποχρεωτικές οδηγίες της Ευρωπαικής Ενωσης.    

πίσω στα νέα