Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
English | Francais | Deutch | Italian | Russian
Ασφάλιση κτηρίων των μελών ΠΟΜΙΔΑ από την INTERAMERICAN

Η ΠΟΜΙΔΑ KAI ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ: 

ΑΜΕΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΥΤΙΜΕ.GR  ΤΗΣ INTERAMERICAN 

ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ!

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΝΟΝ 25€ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!

Μια νέα εποχή εγκαινίασε η ΠΟΜΙΔΑ από τον Σεπτέμβριο του 2018 στο εξαιρετικής σημασίας ζήτημα της ασφάλισης ακινήτων των μελών της, η οποία μπορεί να συγκριθεί με την ''επανάσταση'' που έκανε τον Ιούλιο του 2004, δημιουργώντας το πρώτο και μοναδικό εθνικής εμβέλειας «ομαδικό» ασφαλιστήριο κτιρίων!

Έχοντας να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της ψηφιακής υπερεξάπλωσης σε συνδυασμό με την δυσβάστακτη οικονομική κρίση που πλήττει πολλαπλάσια τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είδαν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις να πολλαπλασιάζονται μέσα σε λίγα χρόνια, καθώς και την μεγάλη ανάγκη για ολοκληρωμένη και προσιτή ασφάλιση των μελών της, τόλμησε και έκανε το μεγάλο βήμα. Διευρύνοντας την ήδη πολύ πετυχημένη συνεργασία με την ηγέτιδα ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία της ελληνικής αγοράς, την INTERAMERICAN, εντάσσει το πρόγραμμα ΠΟΜΙΔΑ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ  στην ψηφιακή πλατφόρμα της www.anytime.gr προσφέροντας την δυνατότητα στα παλιά και στα καινούργια μέλη μας να ασφαλίσουν τις κατοικίες τους για όλους τους κινδύνους άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time), μέσω πολλών ασφαλιστικών και τιμολογιακών επιλογών και με πραγματική πρόσθετη έκπτωση 10% επί των τιμών της πλατφόρμας!

Τα νέα ασφαλιστήρια κατοικιών του προγράμματος ΠΟΜΙΔΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ θα συνάπτονται πλέον μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της AΝΥΤΙΜΕ, ενώ τα ασφαλιστήρια στα προγράμματα ΠΟΜΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και ΠΟΜΙΔΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ θα εξακολουθήσουν να γίνονται  όπως έως τώρα, μέσω της «Εταιρείας Μεσιτών Ασφαλίσεων Κ2» - www.k-2.gr, ο επικεφαλής της οποίας κ. Νίκος Κεχαγιάογλου έχει πάντοτε την ευθύνη της ανάπτυξης του προγράμματος ασφάλισης κτιρίων της ΠΟΜΙΔΑ σε όλη την Ελλάδα ( τηλ. 210-99020900  &  210-3230400 και ηλεκτρονική διεύθυνση info@k-2.gr ).

Τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ θα μπορούν να ασφαλίζουν τις κατοικίες τους μέσω τριών προγραμμάτων τα οποία διαφέρουν ως προς τις καλύψεις τις οποίες προσφέρουν και ως προς το αντίστοιχο κόστος τους. Ταυτόχρονα δικαιούνται τη μειωμένη ετήσια συνδρομή μέλους ΠΟΜΙΔΑ των 25€ αντί της κανονικής των 40€ ! 


 

 

Ποια είναι τα νέα προγράμματα ασφάλισης;

ECONOMIC

           Προγράμματα που ασφαλίζουν αποκλειστικά και μόνο το περιεχόμενο της κατοικίας  και μπορούν να συνδυαστούν με τα Economic και  Value ή να αγοραστούν μόνα τους. Ασφαλίζουν μόνο δύο αξίες: 20.000€ και 40.000€. Τα προγράμματα αυτά αποζημιώνουν στο 100%  χωρίς καμία συμμετοχή του ασφαλισμένου. Οι καλύψεις που περιέχονται στα προγράμματα Content είναι ίδιες με αυτές του Premium αλλά αφορούν μόνο το περιεχόμενο. Το πρόγραμμα Plus περιέχει επιπλέον την κάλυψη του σεισμού.

VALUE

           Αφορά την κάλυψη των ιδιοκατοικουμένων κατοικιών, αφού  ασφαλίζει  και το περιεχόμενο του σπιτιού με πλήρεις καλύψεις οι οποίες περιλαμβάνουν επιπλέον του προγράμματος Value, το βραχυκύκλωμα ηλεκτρικών συσκευών και εγκαταστάσεων, την θραύση κρυστάλλων, τις κακόβουλες ενέργειες, την κλοπή, την γενική αστική ευθύνη και την νομική στήριξη. Στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει επίσης συμμετοχή του ασφαλισμένου σε κάθε ζημιά, ύψους 500€.

CONTENT & CONTENT PLUS

           Προσφέρει ότι το Economic και επιπλέον τις καλύψεις των καιρικών φαινομένων, της θραύσης σωληνώσεων, τις ζημιές που θα κάνει κάποιος διαρρήκτης στο κτήριο, την αστική ευθύνη προς τρίτους από καιρικά φαινόμενα και θραύση σωληνώσεων, την απώλεια ενοικίου και  τη δόση στεγαστικού δανείου σε περίπτωση ζημιάς. Αυτό το πρόγραμμα θωρακίζει καλύτερα τους ιδιοκτήτες αφού επεκτείνει την κάλυψη και σε άλλους σοβαρούς κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν την ιδιοκτησία. Στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει συμμετοχή του πελάτη σε κάθε ζημιά, ύψους 500€.

PREMIUM

           Προσφέρει  καλύψεις που προστατεύουν τις κατοικίες  από τους καταστροφικούς κινδύνους της πυρκαγιάς και του σεισμού, την δωρεάν κάλυψη των κοινοχρήστων χώρων που ανήκουν στο ασφαλισμένο  διαμέρισμα  και την αστική ευθύνη έναντι τρίτων από πυρκαγιά ή έκρηξη. Το πρόγραμμα αυτό αποζημιώνει όλους τους κινδύνους σε ποσοστό 100% χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου στην ζημιά, εκτός από την κάλυψη του σεισμού η οποία έχει απαλλαγή 2% επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου. Είναι ιδανικό για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο και θέλουν με πολύ μικρό κόστος να αντιμετωπίσουν αυτή τους την συμβατική υποχρέωση απέναντι στην τράπεζα.


Η βάση και το κόστος της ασφάλισης, ανά πρόγραμμα, με και χωρίς σεισμό:

Μπορούμε να ασφαλίσουμε τα κτήριά μας με αξίες 1000€, 1200€ ή 1600€ ανά τετραγωνικό μέτρο αναλόγως της ποιότητας και της κατασκευαστικής τους αξίας. Υπενθυμίζεται ότι δεν ασφαλίζεται η εμπορική ή η αντικειμενική αξία ενός ακινήτου αλλά η αξία του κόστους ανακατασκευής του. Η ασφαλιστική εταιρεία θα αποζημιώσει το κόστος των υλικών και το εργατοτεχνικό κόστος αποκατάστασης της όποιας ασφαλιζόμενης ζημιάς του κτιρίου. Το περιεχόμενο στο πρόγραμμα Premium ασφαλίζεται με 400€/τμ.

Το κόστος ασφάλισης είναι εξαιρετικά χαμηλό και δίνει την δυνατότητα σε κάθε ιδιοκτήτη να ασφαλίσει την ακίνητη περιουσία του επιλέγοντας εκείνο από τα προγράμματα ασφάλισης που ταιριάζει στις ανάγκες του. Πιο ειδικά οι συντελεστές ασφαλίστρων ανά πρόγραμμα είναι οι εξής:

 • Economic: 0,9126‰ Το πρόγραμμα δίνεται υποχρεωτικά με την κάλυψη του σεισμού. Για 100.000€ ασφαλισμένο κεφάλαιο το ετήσιο ασφάλιστρο είναι 91,26€
 • Value χωρίς σεισμό: 0,3857‰  Για κάθε 100.000€ ασφαλισμένο κεφάλαιο το ετήσιο ασφάλιστρο είναι 38,57€
 • Value με σεισμό:       1,1372‰  Για κάθε 100.000€ ασφαλισμένο κεφάλαιο το ετήσιο ασφάλιστρο είναι 113,72€

  Premium χωρίς σεισμό:

 1. Αν επιλεχθεί κάλυψη με κεφάλαιο 1.000€ / τμ, ο συντελεστής ασφάλισης είναι 0,5624‰.  Για παράδειγμα σπίτι 100τμ ασφαλίζεται για κεφάλαιο κτηρίου 100.000€ και περιεχομένου 40.000€. Το ετήσιο ασφάλιστρο θα είναι 140 Χ 0,5624=78,74€
 2. Αν επιλεχθεί κάλυψη με κεφάλαιο 1200€ / τμ ο συντελεστής ασφάλισης γίνεται 0,5467‰.  Για παράδειγμα σπίτι 100τμ ασφαλίζεται για κεφάλαιο κτηρίου 120.000€ και περιεχομένου 40.000€. Το ετήσιο ασφάλιστρο θα είναι 160 Χ 0,5467=87,47€
 3. Αν επιλεχθεί κάλυψη με κεφάλαιο 1600€ / τμ ο συντελεστής ασφάλισης γίνεται 0,5247‰.  Για παράδειγμα σπίτι 100τμ ασφαλίζεται για κεφάλαιο κτηρίου 160.000€ και περιεχομένου 40.000€. Το ετήσιο ασφάλιστρο θα είναι 200 Χ 0,5247=104,94€
 • Premium με σεισμό:
 1. Αν επιλεχθεί κάλυψη με κεφάλαιο 1000€ / τμ ο συντελεστής ασφάλισης είναι 1,4756‰.  Για παράδειγμα σπίτι 100τμ ασφαλίζεται για κεφάλαιο κτηρίου 100.000€ και περιεχομένου 40.000€. Το ετήσιο ασφάλιστρο θα είναι 140 Χ 1,4756=206,58
 2. Αν επιλεχθεί κάλυψη με κεφάλαιο 1200€ / τμ ο συντελεστής ασφάλισης γίνεται 1,4397‰.  Για παράδειγμα σπίτι 100τμ ασφαλίζεται για κεφάλαιο κτηρίου 120.000€ και περιεχομένου 40.000€. Το ετήσιο ασφάλιστρο θα είναι 160 Χ 1,4397=230,35
 3. Αν επιλεχθεί κάλυψη με κεφάλαιο 1600€ / τμ ο συντελεστής ασφάλισης γίνεται 1,3894‰.  Για παράδειγμα σπίτι 100τμ ασφαλίζεται για κεφάλαιο κτηρίου 160.000€ και περιεχομένου 40.000€. Το ετήσιο ασφάλιστρο θα είναι 200 Χ 1,3894=277,88
 • Content & Content Plus (μόνον περιεχόμενο)
 1. Για κεφάλαιο 20.000€ το ετήσιο ασφάλιστρο είναι 53,19€ για το Content και 119,58€ για το Content Plus
 2. Για κεφάλαιο 40.000€ το ετήσιο ασφάλιστρο είναι 66,46€ για το Content και 132,90€ για το Content Plus.

Ολες οι ανωτέρω τιμές αφορούν τελικό πληρωτέο κόστος, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το ασφάλιστρο και κάθε φόρος, τέλος ή επιβάρυνση!


Γιατί στα προγράμματα Value και Premium υπάρχει η συμμετοχή του ασφαλιζόμενου / απαλλαγή της ασφαλιστικής εταιρίας από το ποσό των 500€ ;

H διαδικασία δήλωσης της κάθε ζημιάς, καταγραφής, πραγματογνωμοσύνης για τη διαπίστωση του κόστους της και η όλη διακίνηση της διαδικασίας έγκρισης και πληρωμής της έχουν ένα τεράστιο διαχειριστικό κόστος για κάθε ασφαλιστική εταιρία, το οποίο επιβαρύνει συνολικά τα ασφάλιστρα όλων μας.  Ομως με την καθιέρωση της μικρής αυτής απαλλαγής μπορούμε να εξασφαλίσουμε πολύ χαμηλότερο κόστος ασφάλισης για τους μεγάλους και σημαντικούς κινδύνους οι οποίοι μας απειλούν. Πράγματι, αφενός κανείς δεν θα ασφαλιζόταν αν η ασφαλιστική εταιρεία θα του κάλυπτε μόνο 500€ σε κάθε ζημιά, και αφετέρου καθένας ασφαλιζόμενος μπορεί να αντιμετωπίσει και μόνος του οποιαδήποτε μικροζημιά των 500€. Η πραγματική ανάγκη ασφάλισης μας είναι για να προφυλαχθούμε από τις μεγάλες καταστροφές που απειλούν  τα περιουσιακά στοιχεία μας, ακριβώς γιατί σήμερα το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η δυνατότητα αποταμίευση έχει πρακτικά εκμηδενιστεί και κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια μεγάλη καταστροφή στα περιουσιακά του στοιχεία. Η ασφάλιση συνεπώς αποτελεί τον πιο αξιόπιστο χρηματοοικονομικό μηχανισμό, τον μόνο ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει με ελάχιστο κόστος χρήματα, τα οποία ενεργοποιούνται άμεσα την στιγμή της πιο μεγάλης ανάγκης μας. Και τα ασφάλιστρα είναι τα μόνα χρήματα που πληρώνουμε και έχουν καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα σε μια μεγάλη περιουσιακή ζημιά. Ετσι η απάντηση στο ερώτημα γιατί υπάρχει η απαλλαγή των 500€ ανά ζημιά, είναι για να διατηρηθεί όσο γίνεται χαμηλότερο το κόστος της ασφάλισης, ώστε να δώσουμε την δυνατότητα να ασφαλιστούν όσο περισσότεροι ιδιοκτήτες μπορούν, κάτι που θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα όλους μας!


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΝΥΤΙΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η ασφάλιση των μελών ΠΟΜΙΔΑ πραγματοποιείται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο με τα εξής απλά βήματα:

- Επισκεφτόμαστε την ιστοσελίδα www.anytime.gr της INTERAMERICAN.

- Επιλέγουμε την κατηγορία «Σπίτι».

- Επιλέγουμε «Ασφαλιστείτε τώρα».  

- Επιλέγουμε από το μενού αν έχουμε ή όχι στεγαστικό δάνειο. Η ερώτηση γίνεται για να μπει ο ειδικός όρος δανειοληπτών στο συμβόλαιο, ενώ τα προγράμματα είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις.

-Στο πεδίο «Κωδικός προσφοράς» γράφουμε την λέξη «POMIDA» και αμέσως μετά, χωρίς κενό, τον αριθμό μητρώου της κάρτας μέλους μας, προκειμένου να υπολογιστεί η ειδική έκπτωση 10% που ισχύει για τα μέλη μας! Ο αριθμός μητρώου αναφέρεται στην κάρτα μας, ή μας δίνεται άμεσα από τη Γραμματεία της ΠΟΜΙΔΑ (τηλ. 2103213211, mail pomida.gr).

Παράδειγμα Κωδικού Προσφοράς: POMIDA12345

- Επιλέγουμε «Υπολογισμός ασφαλίστρων» και εμφανίζονται τα προγράμματα ασφάλισης.

- Επιλέγουμε «Αγορά» στο πρόγραμμα που επιθυμούμε, εφόσον συμφωνούμε με το κόστος κλπ.

- Καταχωρούμε τα απαραίτητα στοιχεία της κατοικίας μας και του ασφαλιζόμενου ιδιοκτήτη της.

- Προχωρούμε στην καταβολή του ασφαλίστρου, μέσω της πιστωτικής μας κάρτας ή με τραπεζική μεταφορά μέσω web banking.

Η ασφάλισή μας ολοκληρώθηκε! Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα μας αποσταλεί στο e-mail μας! Το τυπώνουμε και το αρχειοθετούμε!

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ασφάλισης μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της  ANYTIME. H επικοινωνία γίνεται μέσω των τηλεφωνικών αριθμών 801-11-30000 ή 210-9460000. Σε αυτή την περίπτωση η αποστολή του συμβολαίου γίνεται με courier και η πληρωμή με αντικαταβολή κατά την παραλαβή του ή μέσω τραπέζης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΥ:

Τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ ειδικά, έχουν την ευχέρεια να ασφαλίζονται χωρίς κάλυψη σεισμού, με την τιμολόγηση που αναφέρεται παραπάνω, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της ΑΝΥΤΙΜΕ (801-11-30000 ή 210-9460000)!

Τονίζουμε και πάλι ότι η εξυπηρέτηση και υποστήριξη των μελών μας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να γίνεται, όπως και για το υφιστάμενο πρόγραμμα που αφορά και ασφάλιση επαγγελματικών χώρων και κοινοχρήστων, από την «Εταιρεία Μεσιτών Ασφαλίσεων Κ2»» - www.k-2.gr του υπεύθυνου σύμβουλου ανάπτυξης των προγραμμάτων ασφάλισης κτιρίων της ΠΟΜΙΔΑ κ. Νίκου Κεχαγιάογλου, στα τηλεφωνικά κέντρα 210-99020900  &  210-3230400 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@k-2.gr .


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

*ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ:

Ειδικότερα:

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ!

(Λόγω αναβάθμισης της ιστοσελίδας μας, ο υπολογιστής ασφαλίστρων είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Για υπολογισμό ασφαλίστρων παρακαλούμε τηλεφωνείστε στο 210 9902900)

*ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ insurance (@) pomida.gr ή στο fax 210-9969008 !

*Η ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: 

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ  ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΛΟΥΣ ΜΟΝΟΝ 25€ ! Πληροφορίες και από το 210 32 13 211 ! 

 ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑΙ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΧΙ !!!

Η ΠΟΜΙΔΑ, όπως και οι περισσότερες εθνικές οργανώσεις ιδιοκτητών των ευρωπαϊκών χωρών, έχει δημιουργήσει  ήδη από το 2004, ένα μοναδικό πρόγραμμα «ομαδικής» ασφάλισης των κτιρίων των μελών των σωματείων της σε όλη τη χώρα, που εξασφαλίζει:

 • Ελαχιστοποιημένο κόστος, που υπολογίζεται άμεσα μέσα από την ιστοσελίδα μας
 • Εξαιρετικά σημαντικές  καλύψεις 30 περίπου κινδύνων, και προαιρετικά του σεισμού οι οποίες προστατεύουν την ακίνητη περιουσία σας από κάθε τυχαίο περιστατικό
 • Ταχύτατη  καταβολή αποζημιώσεων, λόγω της δεδομένης φερεγγυότητας και του πλήθους των μελών μας.

Η ΠΟΜΙΔΑ πιστεύει ότι στοιχειώδης πράξη προνοίας για κάθε ιδιοκτήτη κατοικίας ή άλλου κτιρίου είναι να το ασφαλίζει πάντοτε από τους κινδύνους που το απειλούν. Ακόμη περισσότερο, στοιχειώδης πράξη προνοίας κάθε εκμισθωτή είναι να ασφαλίζει από την πρώτη μέρα της μίσθωσης κάθε ακίνητο που νοικιάζει σε τρίτους, κατοικία ή επαγγελματική στέγη. Είναι δεδομένο ότι τα εκμισθωμένα ακίνητα, φέρουν έναν επιπλέον κίνδυνο, αυτόν της αμελούς συμπεριφοράς του εκμισθωτή η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ζημιές ή ακόμα και σε καταστροφή της ιδιοκτησίας. Γι' αυτό το λόγο,  η ΠΟΜΙΔΑ συνιστά σε όλους τους ιδιοκτήτες να μην εκμισθώνουν ποτέ ανασφάλιστο ακίνητο, ιδιαίτερα τώρα που έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα ΠΟΜΙΔΑ-INTERAMERICAN.  

Στο πρόγραμμα αυτό ασφαλίζονται με πολύ χαμηλό  κόστος τα παλαιά και νέα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ σε όλη τη χώρα. Ασφαλίζονται κατοικίες, διαμερίσματα, καταστήματα, γραφεία, κοινόχρηστοι χώροι και εγκαταστάσεις των πολυκατοικιών.

Οι διαχειριστές κτιρίων θα πρέπει να ασφαλίζονται για την αστική ευθύνη διαχειριστή και τη λειτουργία  ανελκυστήρα. Αυτό προβλέπεται από όλους τους κανονισμούς πολυκατοικιών, αλλά δυστυχώς ελάχιστοι το τηρούν, με τραγικά ενίοτε αποτελέσματα...


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ)

Επίσης από το 2012 και σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων  Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), στα πλαίσια του προγράμματός μας ασφαλίζονται και ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες και διαμερίσματα σε όλη τη χώρα με ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου, ήτοι: 

1. Ασφάλισης των ιδιόκτητων κτιρίων των μελών της ΣΕΤΚΕ  από σημαντικούς ή καταστροφικούς κινδύνους ατυχημάτων ή φυσικών καταστροφών,

2. Κάλυψης  των ευθυνών τους έναντι τρίτων που προκύπτουν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και

3. Μείωσης του οικονομικού κόστους εξασφάλισης των παραπάνω υπηρεσιών λόγω της σοβούσας οικονομικής κρίσης

Η ΠΟΜΙΔΑ και η ΣΕΤΚΕ, αναγνωρίζοντας ότι:

1. υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι ακόμη δυσχερέστερο, αν όχι αδύνατον, για οποιονδήποτε κάτοχο κτιριακής ακίνητης περιουσίας, να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις αποκατάστασης μεγάλων ή ακόμα και μικρών ζημιών σ΄αυτήν ή  αξιώσεις για αποζημιώσεις έναντι ευθυνών που προκύπτουν κατά την τέλεση του επαγγέλματος

2. η ομαδική ασφάλιση μπορεί να προσφέρει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι οποιασδήποτε ατομικής σύμβασης όπως ένα τελειοποιημένο προϊόν δομημένο πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες των μελών της ομάδας που απευθύνεται, την καλύτερη δυνατή τιμολόγηση λόγω του πολύ μεγάλου πλήθους αναφοράς και προνομιακή εξυπηρέτηση ασφαλισμένων σε κάθε περίπτωση ζημιάς

3. Η προώθηση κοινών δράσεων των οργανώσεων που εκπροσωπούν τους ιδιοκτήτες κτιρίων και γενικότερα ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας, αποτελεί σημαντικό παραγωγικό συντελεστή όχι μόνον φιλικής κουλτούρας μεταξύ των εταίρων με σημείο αναφοράς την αποτελεσματική προάσπιση των κοινών συμφερόντων τους αλλά και πηγή σημαντικού ατομικού οφέλους των μελών των Σωματείων που συμμετέχουν  σ΄αυτές, 

αποφάσισαν να συνεργαστούν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την προώθηση του παραπάνω προγράμματος «ομαδικής» ασφάλισης κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ-ΙΝTERAMERICAN που συμφωνήθηκε και εφαρμόζεται από 1.10.2009 αλλά και της επαγγελματικής αστικής ευθύνης των μελών των σωματείων της ΣΕΤΚΕ μέσω:

1. Διαρκούς ενημέρωσης των μελών των Σωματείων της ΣΕΤΚΕ μέσω της ιστοσελίδας της Συνομοσπονδίας www.setke.gr με μόνιμο link στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης της ΙΝΤΕRΑΜΕΡΙCΑΝ στην οποία περιέχονται οι καλύψεις των προγραμμάτων, η αυτόματη τιμολόγηση και όλο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για την ασφάλιση των μελών

2. Παρουσιάσεων του προγράμματος ομαδικής ασφάλισης κτιρίων στο ετήσιο Συνέδριο και στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις των κατά τόπους Ομοσπονδιών - μελών της ΣΕTKE και των τοπικών οργανώσεων, από τους υπεύθυνους υλοποίησης του προγράμματος, εξουσιοδοτημένα στελέχη της ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCΑΝ και τoυς κεντρικούς ή/και  κατά τόπους εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ και των τοπικών οργανώσεων – μελών της.

3. Εξατομικευμένων παρουσιάσεων του προγράμματος στα ενδιαφερόμενα μέλη μέσω του Πανελλήνιου δικτύου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCΑΝ.

4. Οποιασδήποτε επικοινωνιακής πρωτοβουλίας αναπτυχθεί και προωθηθεί μέσω του επικοινωνιακού ιστού των συνεργαζόμενων μερών.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης της συνεργασίας αυτής, η ΠΟΜΙΔΑ αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ενεργών μελών των σωματείων της ΣΕTKE στο πρόγραμμα ασφάλισης των κτιρίων των μελών της ΠΟΜΙΔΑ με την ΙΝΤΕRAMERICAN.


:Κορυφαία ελληνική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στα Global Insurance Awards 2017!

Για μια ακόμη χρονιά -την έβδομη στη σειρά- τα διεθνούς κύρους Global Insurance Awards ανέδειξαν την INTERAMERICAN ως την καλύτερη «Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα» για το 2017.

Ο θεσμός, τον οποίο οργανώνει σε ετήσια βάση το παγκοσμίως καταξιωμένο οικονομικό περιοδικό «World Finance», αναγνωρίζει ανά χώρα τις κορυφαίες στις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες επιχειρήσεις ανά κλάδο μέσα από αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης σε δύο στάδια, με κριτήρια τη διαφοροποίηση και καινοτομία, τις αποτελεσματικές πρακτικές, την οικονομική ευρωστία και βιώσιμη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η INTERAMERICAN διακρίνεται για το ισχυρό brand και την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά των Γενικών Ασφαλίσεων. Στρατηγικά, η εταιρεία με γνώμονα την εστίαση στον πελάτη έχει επικαιροποιήσει τις προτεραιότητές της στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου, αξιοποιώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, την καθετοποίηση και αυτοματοποίηση στη διαχείριση και την αυξανόμενη διείσδυση μέσω διαδικτύου, ενώ και στους λοιπούς κλάδους των Γενικών στοχεύει σε επιλεκτική και κερδοφόρο ανάπτυξη, με δραστηριοποίηση και σε νέους τομείς (γεωργικές ασφαλίσεις, αστική ευθύνη, ασφάλιση εγγυήσεων κ.ά.) πέραν των παραδοσιακών.

«Βασικός στόχος της INTERAMERICAN είναι να κτίζει και στις Γενικές Ασφαλίσεις ολιστικά την εμπειρία του πελάτη: από την επικοινωνία, το underwriting και την πώληση, μέχρι την εξυπηρέτηση, την ανανέωση του συμβολαίου και την αποζημίωση, σε κάθε σημείο επαφής μαζί του. Κάθε διάκριση της εταιρείας έρχεται να επιβεβαιώσει την προσέγγιση των στόχων μας στην υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και την εστίαση στον πελάτη», επισημαίνει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων διακρίθηκε για το 2017 και στον ελληνικό θεσμό βραβεύσεων True Leaders.

Χαρακτηριστικό δείγμα πρωτοπορίας για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή από την INTERAMERICAN στις Γενικές Ασφαλίσεις του Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου (Partial Internal Model) για τον υπολογισμό της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας, που ενεργοποιήθηκε μετά την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία του Solvency II.

Η εταιρεία κατά το 2017 ανέπτυξε περαιτέρω τις ισχυρές συνεργασίες για πώληση ασφαλιστικών προϊόντων στις Γενικές με άλλα μεγάλα brands λιανικής, ενώ επεξέτεινε τις δραστηριότητες της στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου και στην Κύπρο με την Anytime, που αποτελεί την πρώτη direct ασφάλιση στη χώρα μας.

Πέρυσι η INTERAMERICAN στις Γενικές Ασφαλίσεις κατέγραψε εξαιρετική κερδοφορία, αυξημένη κατά 38% σε σχέση με το 2016 μετά τους φόρους, ενώ παραγωγικά οι δραστηριότητες Γενικών απέδωσαν το 54% επί του συνόλου των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του ομίλου


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ - ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΛΛΩΝ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Αποτελεί δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο, κατά τη σύναψη δανειακής σύμβασης με κάποια τράπεζα για αγορά ακινήτου, ο εκάστοτε δανειολήπτης να εξαναγκάζεται να υπογράψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρκαγιάς και σεισμού την ίδια ώρα, χωρίς να γνωρίζει  τι υπογράφει, τι όρους και τι καλύψεις περιέχει το συμβόλαιό του και βέβαια αν έχει πληρώσει πολλά ή λίγα γι αυτά που υπέγραψε.

Όπως επισημαίνεται από την εγκύκλιο 462/2013 της Τράπεζας της Ελλάδος, τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να εφαρμόζουν την νομοθεσία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και να τηρούν τις αρχές της καλής πίστης κατά τις συναλλαγές τους με τους αποδέκτες ασφαλιστικών προγραμμάτων ιδιαίτερα δε με τους δανειολήπτες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο δανειολήπτης προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο που πληροί  τις καλύψεις της δανειακής σύμβασης, αυτό πρέπει να γίνει δεκτό χωρίς καμία καθυστέρηση. Επίσης, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να συνεργαστεί με ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της επιλογής του για την εξεύρεση και την αγορά  του κατάλληλου ασφαλιστικού προϊόντος.

Η ΠΟΜΙΔΑ ήδη από το 2004, δημιούργησε σε συνεργασία με την Ενωση ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης κτιρίων, το οποίο αποβλέπει στην εξασφάλιση των συμφερόντων των μελών ασφαλισμένων μελών των σωματείων της, και όχι στα συμφέροντα των δανειοδοτουσών τραπεζών, και το οποίο τους καλύπτει από το σύνολο των κινδύνων που μπορεί να απειλήσουν ένα ακίνητο, με όρους απόλυτα ξεκάθαρους, και βέβαια εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Διαβάστε και τυπώστε τη σημαντική αυτή εγκύκλιο, και χρησιμοποιείστε την αν χρειαστεί!


ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ... 

Η ιστορία του προγράμματος ξεκίνησε το 2004 όταν το ΔΣ της ΠΟΜΙΔΑ, βλέποντας την ως τότε  και προβλέποντας την μετέπειτα   κρατική ολιγωρία να δημιουργήσει έναν αξιόπιστο φορέα ασφάλισης κατά των φυσικών καταστροφών, αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία και να δημιουργήσει η ίδια -ως φορέας προάσπισης των συμφερόντων των ιδιοκτητών- ένα ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης ακινήτων που τότε έμοιαζε και ήταν εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Καμία οργάνωση δεν είχε αποπειραθεί να αναλάβει παρόμοιο έργο και η ΠΟΜΙΔΑ τόλμησε να ταράξει τα νερά και  να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην ελληνική αγορά η οποία παραμένει μοναδική. Προκηρύχθηκε πανελλήνιος μειοδοτικός διαγωνισμός υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στην οποία πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Κώτσαλος, ενώ  πρόεδρος της επιτροπής  ακίνητης περιουσίας διατελούσε ο Ιωάννης Λινός.

Στον διαγωνισμό κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλες ανεξαιρέτως οι ασφαλιστικές εταιρείες και τελικός μειοδότης αναδείχθηκε η τότε μεγαλύτερη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία της Ελλάδος, η ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ. Η εταιρεία επιλέχθηκε όχι μόνο γιατί έκανε την καλύτερη οικονομικά προσφορά αλλά επίσης γιατί διέθετε δίκτυο συνεργατών σε κάθε νομό της Ελλάδος, κάτι το οποίο ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την συνεργασία με όλες τις τοπικές ενώσεις ιδιοκτητών, εξασκούσε όλους τους κλάδους ασφάλισης και διέθετε αναγνωρισμένο όνομα στην συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή.

Υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα ορίστηκε το μέλος της ΠΟΜΙΔΑ - ασφαλιστικός σύμβουλος κος Νίκος Κεχαγιάογλου, που διευθύνει την εταιρεία Ασφαλιστικών Συμβούλων Κ2.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στα γραφεία της ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ στις 9 Ιουνίου 2004 παρουσία σύσσωμου του ΔΣ της ΠΟΜΙΔΑ.

Η επιτυχία του προγράμματος ήταν πρωτοφανής. Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Παραδιάς μαζί με τον κ. Κεχαγιάογλου, επισκέφθηκαν σχεδόν όλα τα γραφεία των σωματείων ιδιοκτητών ανά την Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή τα ΔΣ των τοπικών ενώσεων με τους ασφαλιστικούς συμβούλους του κάθε νομού, με σκοπό να αναλάβουν  από κοινού την ανάπτυξη του προγράμματος στις περιοχές αυτές. Διοργανώθηκαν πάρα πολλές συναντήσεις, εκδηλώσεις και παρουσιάσεις. Η τότε διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρείας αγκάλιασε το πρόγραμμα παρουσιάζοντάς το σε κάθε μεγάλη της εκδήλωση, στην πλειονότητα των οποίων προσκαλεσμένος ήταν και ο κ. Παραδιάς. Ως αποτέλεσμα, στην λήξη της πρώτης τριετίας - η οποία είχε οριστεί ως σημείο ανανέωσης ή μη της συμφωνίας- να υπάρχουν 6009 ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία αντιστοιχούσαν σε 12000 περίπου κτίρια.

Η μετέπειτα καθοδική πορεία του Ομίλου ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ ανέδειξε την τεράστια δύναμη του ομαδικού προγράμματος της ΠΟΜΙΔΑ. Η δραματική κατάρρευση της ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ τον Σεπτέμβριο του 2009, συμπαρέσυρε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους σε απώλεια μεγάλων μακροπρόθεσμων ωφελημάτων από τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους. Πολλούς μήνες πριν ανακληθεί η άδεια της ασφαλιστικής εταιρείας, δεν πληρώνονταν μισθοί, προμήθειες, προμηθευτές, αποζημιώσεις...  Εκτός από αυτές της ΠΟΜΙΔΑ! Ήταν τόσο μεγάλη η σημασία του προγράμματος αυτού για την εταιρεία, με αποτέλεσμα όλες οι αποζημιώσεις να αποπληρώνονται άμεσα. Κανένα μέλος της ΠΟΜΙΔΑ δεν είχε απαίτηση σε εκκρεμότητα από την εταιρεία έως την ώρα που αυτή έκλεισε!

Από τις 21 Σεπτεμβρίου 2009  και μετά διεξήχθη ένας αληθινός αγώνας δρόμου για να γίνει η ομαλή μετάβαση των υφιστάμενων ασφαλιστικών συμβάσεων σε άλλη ανάδοχο ασφαλιστική εταιρεία. Με νυχθημερόν αγώνα των κκ. Παραδιά και Κεχαγιάογλου αλλά και με την τύχη να χαμογελάει στην ΠΟΜΙΔΑ, αφού βρέθηκε ο καλύτερος σύμμαχος στην πιο κατάλληλη στιγμή, τα πράγματα πήραν πολύ θετική τροπή. Ο σύμμαχος αυτός ήταν η ασφαλιστική εταιρεία Interamerican, μέσω του γενικού  διευθυντή της κ. Γιώργου Μαυρέλη, ο οποίος πίστεψε και αγκάλιασε το πρόγραμμα από την πρώτη στιγμή. Ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς της εταιρείας και με εξαιρετικά αποτελεσματική δουλειά πολλών προσώπων, επετεύχθη η έναρξη της νέας συνεργασίας την 1η Οκτωβρίου 2009 με απόλυτα  ευνοϊκούς όρους για τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ οι οποίοι στην ουσία όχι μόνο δεν έχασαν κανένα από τα υφιστάμενα προνόμια, αλλά κέρδισαν επιπλέον τις πολύ καλύτερες παροχές των νέων προγραμμάτων ασφάλισης.

 

 

Η πορεία του προγράμματος έκτοτε παραμένει σταθερή, με πολλές βελτιώσεις που έχουν γίνει στις παροχές του και με καλύτερη τιμή.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 1.10.2009 στα γραφεία της, η ΠΟΜΙΔΑ ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στην ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN  την ασφαλιστική κάλυψη των κτιρίων των μελών της. Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανάθεσης της συνέχισης του προγράμματος "ομαδικής" ασφάλισης κτιρίων "ΠΟΜΙΔΑ", ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου της ΙΝΤΕRAMERICAN κ. Γιώργος Μαυρέλης και ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς, δήλωσαν τα εξής:

"Η ιδιωτική ασφάλιση στη χώρα μας αρχίζει να βρίσκει το δρόμο της επούλωσης των πληγών που άνοιξε η πρόσφατη κρίση. Είμαστε σήμερα, μόλις 10 ημέρες μετά, στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα "ομαδικής" ασφάλισης κτιρίων των μελών της ΠΟΜΙΔΑ, το οποίο υλοποιείτο από την ασφαλιστική εταιρεία "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ" από το 2004 μέχρι τώρα, ανατίθεται και συνεχίζεται από σήμερα από την ΙNTERAMERICAN, με  νέους βελτιωμένους όρους και παροχές και κόστος ιδιαίτερα προσιτό σε κάθε ιδιοκτήτη, οικογένεια ή επιχειρηματία.  

.

Οι φωτογραφίες είναι από την τελετή υπογραφής της συμφωνίας στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ στην Αθήνα και από την οργανωτική σύσκεψη με τα στελέχη των δικτύων ΠΟΜΙΔΑ και INTERAMERICAN στη Θεσσαλονίκη.