Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Πως το 2010 έγινε η αναπροσαρμογή ενοικίων χωρίς το σημερινό μπάχαλο...
07/05/2020

10.5.2010.  Με παρέμβαση της ΠΟΜΙΔΑ στην Υπουργό Ανάπτυξης κα Λούκα Κατσέλη απετράπη η επιβολή αναγκαστικής μείωσης των επαγγελματικών μισθωμάτων. Κατά τη σύσκεψη στην οποία κληθήκαμε στο ΥΠΑΝ, αντί να επιβληθεί αναγκαστική μείωση των μισθωμάτων, αποφασίστηκε να γίνει άμεση κοινή έκκληση από την Υπουργό Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων να προσαρμόσουν τα ενοίκια στις νέες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, ώστε να μην χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα άνοιγε την πόρτα σε νέο Ενοικιοστάσιο.

Ο Στρ. Παραδιάς κατά τη σύσκεψη διαβεβαίωσε την Υπουργό ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα ανταποκριθούν θετικά, και η αγορά και η κοινωνία θα λύσει το θέμα πολύ ταχύτερα και δικαιότερα από οποιαδήποτε αναγκαστική ρύθμιση. 

 

Πράγματι η κοινή τηλεοπτική έκκληση έγινε αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης. Μετά την κα Λούκα Κατσέλη που τόνισε την ανάγκη αναπροσαρμογής των μισθωμάτων στις νέες συνθήκες, ο κ. Παραδιάς δήλωσε στα παρευρισκόμενα τηλεοπτικά συνεργεία επί λέξει τα εξής:

«Είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τους εμπόρους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σ' όλη τη χώρα. Γι' αυτό, κάθε ιδιοκτήτης κάνει και θα κάνει οτιδήποτε είναι κατά την κρίση του απαραίτητο ούτως ώστε ουδείς υπάρχων ενοικιαστής να χάσει το κατάστημά του. Κάθε αναγκαία προσαρμογή στα μισθώματα που καταβάλλονται σήμερα, θα γίνει ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας επαγγελματίας να χάσει την επαγγελματική του στέγη».

 

Επιπλέον, ο κ. Παραδιάς επεσήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη μείωσης των αντικειμενικών αξιών των επαγγελματικών και βιοτεχνικών ακινήτων, καθώς και των συντελεστών εμπορικότητας.

Η έκκληση αυτή είχε καθολική σχεδόν απήχηση, και έτσι απλά λύθηκε από την σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου το θέμα χωρίς να "ανοίξει μύτη"!!! ΑΥΤΟ προτείναμε εγκαίρως στη σημερινή κυβέρνηση, χωρίς ΔΥΣΤΥΧΩΣ να εισακουστούμε...  Σήμερα, έστω και τώρα, γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο, ώστε να μην τραβήξει άλλο το σημερινό "μπάχαλο";  Ποτέ δεν είναι αργά!!!

πίσω στα νέα