Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Ημερίδα Συντονιστικού Συμβολαιογράφων και ΤΕΕ για Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου - Χαιρετισμός Στράτου Παραδιά (βίντεο)
09/04/2022

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας (ΣΕΣΣΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (TEE) διοργάνωσαν ημερίδα με αντικείμενο τη νομοθεσία περί αυθαιρέτων στη συμβολαιογραφική πρακτική.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στη φάση των αρχικών χαιρετισμών, ο πρόεδρος της ΣΕΣΣΕ κ. Γιώργος Ρούσκας, σχολίασε μεταξύ άλλων τα ζητήματα που αφορούν στις βεβαιώσεις μηχανικών και στην καθιέρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου (ΗΤΚ), ως εξής:

«Σχετικά με αυτό που απασχολεί όλους μας αναφορικά με την παράταση της αναστολής της ηλεκτρονικής ταυτότητας, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πιθανότατα θα έχουμε ανακοίνωση που θα εξαιρεί την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας από όσες μεταβιβάσεις έχουν υποβληθεί δηλώσεις μέχρι 31 Μαρτίου 2022»

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σημειώνουμε πως μέχρι και σήμερα 7/4, δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του κ. Ρούσκα για τον κλάδο των μηχανικών και τη συμμετοχή τους στη διαδικασία έκδοσης της ΗΤΚ, όπου και σημείωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου για την οποία δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα, θεωρώ ότι αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από τους ίδιους τους τεχνικούς, οι οποίοι, διακρίνω εγώ -θεωρώ όλοι μας, ότι δεν έχουν και πολύ μεγάλη προθυμία για να την εφαρμόσουν. Θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη και οπωσδήποτε δαπανηρή όπως είπε και ο φίλος ο Στράτος ο Παραδιάς (ΠΟΜΙΔΑ)».

Δείτε το βίντεο με τον χαιρετισμό του προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ, κ. Στράτου Παραδιά:

Πηγή: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε όλα τα βίντεο της ημερίδας στο έγκυρο B2Green.gr

πίσω στα νέα