Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Στράτος Παραδιάς

Φίλες και φίλοι ιδιοκτήτες ακινήτων!

Η ιστοσελίδα μας αυτή περιέχει μια σύντομη παρουσίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.), της οργάνωσης που οργανώθηκε θεσμικά και αγωνίζεται ανυποχώρητα επί δεκαετίες για να προβάλει τις απόψεις σας και να υπερασπιστεί τo αποτέλεσμα του κόπου σας και του αγώνα της ζωής σας και που παράλληλα σας ενημερώνει με το σύγχρονο και οργανωμένο γραφείο ενημερώσεώς της και την ενημερωτική αυτή διαδικτυακή σελίδα, προσφέροντάς σας τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες.

Οσοι παρακολουθείτε στενά τα θέματα της ακίνητης ιδιοκτησίας στη χώρα μας, θα σας είναι οπωσδήποτε γνωστοί οι σκληροί και άνισοι αγώνες που διεξήγαγε η ΠΟΜΙΔΑ με πείσμα, επιμονή και αποτελεσματικότητα για να φτάσουμε στην κατάργηση του παράλογου "Ενοικιοστασίου", στην απελευθέρωση των μισθώσεων κατοικιών και των επαγγελματικών μισθώσεων, στην κατάργηση τρείς φορές του φόρου ακίνητης περιουσίας αλλά και στην επίλυση τόσων άλλων προβλημάτων που μας απασχολούσαν. Η ΠΟΜΙΔΑ κατάφερε με τους αγώνες της και τις επιτυχίες της να δώσει αξία στο ακίνητο και ελπίδα στον ιδιοκτήτη του!

Σήμερα όμως που η κρίση που πέρασε η χώρα μας και οι τεράστιες δημοσιονομικές ανάγκες της στοχοποίησαν στο έπακρο το ακίνητο και τον ιδιοκτήτη του, υπάρχει πάντοτε ανάγκη για επαγρύπνηση και νέους αγώνες, στους οποίους η ενεργός συμμετοχή όλων των ιδιοκτητών ακινήτων είναι απόλυτα απαραίτητη!

Γι' αυτό, φίλοι ιδιοκτήτες, αν δεν είστε ακόμη μέλη της οργάνωσής μας, ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΩΡΑ! Είναι ευκολότατο, μέσα από την ίδια την ηλεκτρονική μας σελίδα! Το οφείλετε στον εαυτό σας και στην οικογένειά σας, και στην προσπάθεια που χρειάστηκε για να αποκτηθεί η περιουσία σας, και στους νέους συνεχείς αγώνες που χρειάζονται για να κρατηθεί σήμερα η περιουσία αυτή από εσάς και τα παιδιά σας! Να θυμάστε πάντα ότι μέσα στο σημερινό νομοθετικό, φορολογικό και πολεοδομικό κυκεώνα, μόνον η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. στέκεται δίπλα σας, κοντά σας, και αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της. Επίσης να μην ξεχνάτε ποτέ ότι η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. έχει ένα και μοναδικό χρηματοδότη και εντολέα: ΕΣΑΣ! Συμμετέχοντας στην Π.ΟΜ.ΙΔ.Α., βοηθάτε τον ίδιο τον εαυτό σας!

Ελάτε λοιπόν και σεις σήμερα κοντά μας, εσείς θα είστε οι κερδισμένοι !

Ο Πρόεδρος

Στράτος Ι. Παραδιάς*

Δικηγόρος Αθηνών

stratos@paradias.gr

www.paradias.gr

Διεθνής Δραστηριότης, όπως εμφανίζεται στο διαδίκτυο

*ΣΤΡΑΤΟΣ Ι. ΠΑΡΑΔΙΑΣ
Δικηγόρος Αθηνών παρ' Αρείω Πάγω

Ειδικότητα: Δίκαιο ακίνητης ιδιοκτησίας και μισθώσεως ακινήτων.
Ιδρυτής (1983) και Πρόεδρος συνεχώς από το 1996 (εκλ. το 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016, 2020) της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.) και της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος, κεντρικού σωματείου της ΠΟΜΙΔΑ.
Μέλος Δ.Σ. από το 1984, Αναπλ. Γεν. Γραμματεύς από το 1986, Γεν. Γραμματεύς από το 1999 και Πρόεδρος συνεχώς από το 2004 (εκλ. παμψηφεί το 2004, 2008, 2012, 2016, 2020) της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων - UIPI (www.uipi.com), η οποία ιδρύθηκε το 1923 και εδρεύει στις Βρυξέλλες.
Μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Μισθώσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης (1984-1991) και της Επιτροπής Κωδικοποίησης της νομοθεσίας Εμπορικών Μισθώσεων (π.δ. 34/1995). Εισηγητής της νομοθεσίας απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων και των μισθώσεων κατοικιών από τις ενοικιοστασιακές δεσμεύσεις (1989-1994 και 2014). Εισηγητής της νομοθεσίας απαλλαγής των ιδιοκτητών από αναδρομικά τέλη εμβαδών αδήλωτων και μη ηλεκτροδοτουμένων ακινήτων (2017-2021). Εισηγητής της νομοθεσίας  αποζημίωσης των εκμισθωτών για τις αναγκαστικές μειώσεις μισθωμάτων λόγω COVID (2020-2021).
Μέλος των Επιτροπών Μεταρρύθμισης της Φορολόγησης της Ακίνητης Περιουσίας (1997, 2002), της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσδιορισμού Αντικειμενικών Αξιών του Υπουργείου Οικονομικών (2003), του Εθνικού Συμβουλίου κατά της Φοροδιαφυγής (2007) της Επιτροπής Αντικειμενικών Αξιών του Υπουργείου Οικονομικών (2016) και του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας (2020).

Εκδότης του ενημερωτικού περιοδικού της ΠΟΜΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ", με τιμητική διάκριση από το "Ιδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθαν. Μπότση",  για τα «40 χρόνια άμεσης, έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης μέσω του τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων του κοινού και του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ιδιωτική ακίνητη περιουσία και για την 35ετή έκδοση του περιοδικού της ΠΟΜΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», ως πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιοκτησίας (UIPI).

Τιμήθηκε από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδος (INKA) για τη συμβολή του στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών στην Ελλάδα.

Έχει ανακηρυχθεί μέλος της Επίτιμης Γερουσίας του "Deutch-Hellenische Wirtschaftsvereinigung" ("DHW") για τη συμβολή του στις προσπάθειες και τους στόχους του.

Έχει παρασημοφορηθεί από τη Γερμανική Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων "Haus & Grund Deutchland", το μεγαλύτερο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI), με το "Goldene Ehrennadel" (Χρυσό Μετάλλιο» για τη συνεχή αφοσίωση και μεγάλη επιτυχία στα μακρόχρονα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της UIPI από το 2005.

Εχει τιμηθεί από την Ιταλική Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων "Confederazione de la Proprieta Edilizia - CONFEDILIZIA" για την μακρά προσφορά στους αγώνες των ιδιοκτητών ακινήτων σε διεθνές επίπεδο.

Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.