Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Real Estate Conference «Το Παρόν, το Μέλλον και οι Προκλήσεις του Real Estate» από CAPITAL.GR και FORBES, Τετάρτη 29/11 στο Μέγαρο Μουσικής
23/11/2023


1ο Real
Estate Conference «Το Παρόν, το Μέλλον και οι Προκλήσεις του Real Estate» από το Capital.gr και το Forbes  

To μεγαλύτερο οικονομικό site στην Ελλάδα, το Capital.gr, και το περιοδικό «Forbes», το παγκόσμιο media brand που εστιάζει στις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, πραγματοποιούν το 1ο Real Estate Conference με θέμα «Το Παρόν, το Μέλλον και οι Προκλήσεις του Real Estate». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα «Banquet» με συμμετοχή και της ΠΟΜΙΔΑ. H είσοδος στο συνέδριο είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με εγγραφή των ενδιαφερομένων εδώ.

Μέσα από τις πολλαπλές ενότητες του συνεδρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιφανών στελεχών της αγοράς real estate, θα επιχειρηθεί να καταγραφεί αλλά και να αναδειχθεί ο ρόλος και η σημασία της αγοράς ακινήτων στην ελληνική οικονομία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε φορολογικό και ρυθμιστικό επίπεδο, αλλά και το τι μέλει γενέσθαι στην αγοράς κατοικίας μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη ενότητα της ημερίδας θα συζητηθεί «Η ανάπτυξη του real estate στην Ελλάδα. Οι προοπτικές και οι νέες τάσεις στην αγορά ακινήτων, καθώς και το νέο επενδυτικό στοίχημα της αγοράς και πώς θα αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας νέας “φούσκας”».

Θέμα της δεύτερης ενότητας είναι «H σημασία και η συνεισφορά των ΑΕΕΑΠ στη δημιουργία σύγχρονου προϊόντος και τα εργαλεία για την ανάπτυξη της κτηματαγοράς. Ζητούμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και το φορολογικό πλαίσιο για τη βέλτιστη λειτουργία τους.

Θα ακολουθήσει η τρίτη ενότητα, με θέμα «Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη. Ο σχεδιασμός και η στρατηγική για την ανάδειξη της χώρας σε ιδανικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι κίνδυνοι καταστροφής του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη δόμηση και οι τρόποι ελέγχου με στόχο την επίτευξη μιας ισόρροπης ανάπτυξης».

Στην επόμενη ενότητα θα συζητηθεί το θέμα «Αστικές αναπλάσεις – Πώς μπορούν να μεταμορφωθούν περιοχές του αστικού ιστού. Κίνητρα για την αναβίωση εγκαταλελειμμένων κτιρίων και περιοχών. Η περίπτωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας».

Θα ακολουθήσει το πάνελ με θέμα «Ο ρόλος των servicers στην ελληνική αγορά ακινήτων – Το χαρτοφυλάκιο real estate που διαχειρίζονται και οι προοπτικές του – Το θεσμικό πλαίσιο και τα προβλήματα για την απόδοση των servicers» και θα κλείσει με τη θεματική ενότητα «Η βιώσιμη ανάπτυξη στο real estate. Γιατί αποτελεί μονόδρομο το ESG στην αγορά ακινήτων. Παρουσίαση επιλεγμένων case studies και projects στην Ελλάδα πιστοποιημένων κτιρίων (LEED Certificate). Tα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στους χρήστες-εργαζόμενους, καθώς και στην τοπική κοινωνία».

Σας προσκαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ για να παρακολουθήσετε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση.

πίσω στα νέα