Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
TAXΗΕΑVEN: Τι χάνουν και τι κερδίζουν οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων για το 2020 & 2021
08/01/2021

Λεπτομερή ανάλυση του πως θα φορολογηθούν τα φυσικά πρόσωπα ιδιοκτήτες ακινήτων για τα περικομμένα εισοδήματά τους του 2020 και το 2021 (Τι χάνουν και τι κερδίζουν) δημοσιεύει η Επιστημονική ομάδα του φορολογικού κόμβου TAXHEAVEN, παραθέτοντας πλήρεις πίνακες με παραδείγματα, και λαμβάνοντας υπόψη τις μειώσεις ανά μήνα, την ισχύουσα φορολογική κλίμακα αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων και τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2020. 

Για το έτος 2020 η ομάδα αναφέρει ως πρώτο συμπέρασμά της ότι τα τελικά αποτελέσματα της μείωσης των ενοικίων λόγω covid-19 αναφορικά με τις απώλειες για τους ιδιοκτήτες, θα φανούν οριστικά με την εκκαθάριση του φόρου. Πιο συγκεκριμένα, μετά την υποβολή της δήλωσης φόρου για το φορολογικό έτος 2020 θα μπορούν να δουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων πόσες ήταν πραγματικά οι απώλειες σε συνάρτηση πάντοτε με τα μέτρα που ελήφθησαν.

Για το έτος 2021, βάσει των εξαγγελιών της κυβέρνησης, σε περιπτώσεις υψηλών εισοδημάτων από ακίνητα, η Επιτροπή παρατηρεί ότι ενδέχεται να υπάρχουν και κάποια οριακά οφέλη για ορισμένους ιδιοκτήτες, ωστόσο θα μπορεί να αποκρυσταλλωθεί τελική άποψη μόνον αφού δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς μέτρων στήριξης, δεδομένου ότι τα παραδείγματα έχουν γίνει με την παραδοχή ότι οι μειώσεις θα συνεχίσουν μόνο για τους δύο πρώτους μήνες του έτους σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

Δείτε την παράθεση των σχετικών διατάξεων και τους πλήρεις πίνακες της Επιστημονικής ομάδας του TAXHEAVEN με τα παραδείγματα εδώ

πίσω στα νέα