Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Μιχάλης Πεγκλής - Athensbnb: Ακίνητα και τουρισμός μας βγάζουν από την κρίση!
26/07/2018

Μιχάλης Πεγκλής: Ακίνητα και τουρισμός μας βγάζουν από την κρίσηΟ ιδρυτής της Athensbnb και πρώην οικονομικός σύμβουλος των κ.κ. Αντ. Σαμαρά και Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά ακινήτων της Αττικής, μιλά για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της αγοράς ακινήτων στον δημοσιογράφο Στέφανο Κοτζαμάνη, την ισχυρή ανάκαμψη που μόνον η αγορά ακινήτων και η οικοδομή μπορούν να δημιουργήσουν, την πορεία του Airbnb, τους ελλοχεύοντες κίνδυνους και το μεγάλο εμπόδιο που λέγεται υποβάθμιση του δημόσιου χώρου. 

Μιλώντας στο έγκριτο portal Euro2day.gr αναφέρεται σε φετινή άνοδο τιμών κοντά στο 20% και για την εκτίμησή του πως ο συνδυασμός ακινήτων και τουρισμού μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, συμβάλλοντας παράλληλα και στην εξυγίανση των εγχώριων τραπεζών.

Απαιτείται βέβαια και μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών τις οποίες κατονομάζει, τονίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να ρυθμίσει, αλλά όχι να περιορίσει την αγορά του Airbnb.

Ο κ. Πεγκλής βέβαια δεν κρύβει και τα υπάρχοντα προβλήματα, περιγράφοντας αναλυτικά και στην πράξη το πόσο αποτρεπτικά λειτουργεί η υπάρχουσα κατάσταση του δημόσιου χώρου στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο portal Euro2day.

πίσω στο αρχείο