Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
+ Αιμιλία Δ. Βαδόκα, 1928 - 2023
18/03/2023

Έφυγε την Κυριακή 12.3.2023 πλήρης ημερών η Επίτιμη Γενική Γραμματεύς της ΠΟΜΙΔΑ Αιμιλία Δ. Βαδόκα.

Η Αιμιλία Βαδόκα γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1928. Το 1939 ήλθε στην Αθήνα για σπουδές οι οποίες διακόπηκαν λόγω του πολέμου και της Κατοχής. Η γνωριμία της με τον βιομήχανο Δημήτριο Βαδόκα κατέληξε σε γάμο, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί με την βιομηχανία και το εμπόριο, αλλά και με την οικογενειακή ακίνητη περιουσία, τα προβλήματά της και την προσπάθεια επίλυσής τους.

Το 1965 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της «Κτηματικής Ενώσεως των Απανταχού Ελλήνων», υπό την προεδρία του ιδρυτή της Αχιλλέα Αντωνόπουλου.  

Το 1982 συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση του ΦΑΠ αλλά και στην προσπάθεια συνένωση όλων των σωματείων ιδιοκτητών για την ίδρυση της ΠΟΜΙΔΑ.  

Το 1983 εκλέγεται μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΜΙΔΑ.

Το 1984 εκλέγεται παμψηφεί Γενική Γραμματεύς του ενοποιημένου πρωτοβάθμιου Σωματείου των Αθηνών «Ένωσις Ιδιοκτητών Ελλάδος» με πρόταση του νέου προέδρου του σωματείου Στράτου Παραδιά, επανεκλεγόμενη μέχρι το 1995.

Το 1996 εκλέγεται παμψηφεί Γενική Γραμματεύς του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΜΙΔΑ, με πρόταση του νέου προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ Στράτου Παραδιά, επανεκλεγόμενη έως και το 2019.

Το 2020 η Αιμιλία Βαδόκα ανακηρύχθηκε Επίτιμη Γενική Γραμματεύς της ΠΟΜΙΔΑ «σε αναγνώριση της ανεκτίμητης πολύχρονης συμβολής της στη δημιουργία και δράση της Ομοσπονδίας για την προάσπιση του Ανθρώπινου Δικαιώματος της Ιδιοκτησίας στη χώρα μας».

Η συμμετοχή της και η προσφορά της ήταν ανεκτίμητη και καθοριστική για την ίδρυση και εδραίωση της ΠΟΜΙΔΑ στο κοινωνικό και οικονομικό στερέωμα της χώρας μας.  

Κατά τα τελευταία ζούσε στη Γερμανία με την οικογένεια του γιού της Δρ. Βασιλείου  Βαδόκα, ο οποίος έχει εν τω μεταξύ εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων του Α΄Νεκροταφείου το Σάββατο, 19.3.2023, στις 12. μ. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής που θα την σκεπάσει. Αιωνία η μνήμη της!!!

πίσω στα νέα