Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Αυτοδιοικητική ημερίδα: «Ακίνητη περιουσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση»
26/09/2023

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, 5.00 - 8.00 μ.μ. στα γραφεία ΠΟΜΙΔΑ, εν όψει των δημοτικών εκλογών της 8.10.2023, με θέμα τη σχέση μεταξύ Ακίνητης Περιουσίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία τα οποία τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και... στενότερη. 

Στα πλαίσια της παραπάνω ημερίδας, θα συζητηθούν τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τις ρυμοτομικές δεσμεύσεις ακινήτων, τα υφιστάμενα και τα αναγκαία προγράμματα αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης κτιρίων και ιδιαίτερα κατοικιών, διάσωσης και ανάδειξης των διατηρητέων κτιρίων, τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τις προσφυγές των ΟΤΑ και ιδιαίτερα την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για περιέλευση των αδήλωτων στο Κτηματολόγιο και «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακινήτων στους οικείους Δήμους, αντί στο απρόσωπο Δημόσιο, για την καλύτερη αξιοποίησή τους, ακόμη και για τη δημιουργία δημοτικής «κοινωνικής κατοικίας».

Επίσης θα συζητηθούν και τα οικονομικά ζητήματα, σχετικά με τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και ιδιαίτερα με την ανάγκη αυτόματης απαλλαγής των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, τα αδήλωτα εμβαδά ακινήτων, και με την παραγραφή παλαιών οφειλών προς τους ΟΤΑ.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση αυτή είναι η Υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Ο Γεν. Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αθηναίων αλλά και και κάθε ενδιαφερόμενος υποψήφιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος οποιουδήποτε Δήμου της Αττικής που ενδιαφέρεται για τα θέματα αυτά.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση την οποία θα προλογίσει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς που θα ενημερώσει και γενικότερα τους συμμετέχοντες για όλα τα επίκαιρα προβλήματα των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας. 

Τόπος διεξαγωγής: Η Αίθουσα Εκδηλώσεων των γραφείων της ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 και Αιόλου, 4ος όροφος.

Παρακολούθηση - δήλωση συμμετοχής: Η παρακολούθηση είναι δωρεάν για όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ αλλά και όσους εγγραφούν μέλη μέσω της ιστοσελίδας μας www.pomida.gr στο link https://www.pomida.gr/gine_melos.php ή κατά την προσέλευσή τους (συνδρομή 2023: 40€ - έκπτωση 10% για συνταξιούχους, ανέργους, φοιτητές και ΑμΕΑ, 25€ για νέους και συμμετέχοντες στα προγράμματα ασφάλισης και ενέργειας της ΠΟΜΙΔΑ). Καλούμε τους ενδιαφερομένους να δηλώσουν συμμετοχή μέσω mail@pomida.gr αλλά και να προσέλθουν εγκαίρως για εξασφάλιση θέσης.

πίσω στα νέα