Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Διόρθωση και του εμβαδού κοινοχρήστων στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ
09/06/2020

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής διόρθωσης των τετραγωνικών της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης καθώς και οι Δήμοι να επεξεργαστούν αποτελεσματικά τις δηλώσεις αυτές, συνεχίζει τη λειτουργία της και η συμμετοχή των αιτήσεων για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων είναι τεράστια, ποσοστό της τάξης του 35%.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών, το Υπουργείο  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΑΑΔΕ, την ΓΓΠΣ και τον ΔΕΔΔΗΕ. Η λειτουργεία της βασίστηκε στην πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για τη δήλωση χωρίς αναδρομικά και πρόστιμα, όλων των εμβαδών των ακινήτων για τη χρέωση των δημοτικών φόρων και τελών.

Χωρίς την επίσκεψη στο γκισέ του κάθε Δήμου και με απλά βήματα μέσω της εφαρμογής έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 450.000 δηλώσεις και έχουν δηλωθεί επιπλέον άνω των 10,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων προς επεξεργασία στους Δήμους.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες λειτουργίες τόσο για τη περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και των υπαλλήλων των ΟΤΑ:

  • Δυνατότητα Δήλωσης ηλεκτροδοτούμενων τ.μ. από κοινόχρηστο ρολόι, η οποία είχε ζητηθεί με αλλεπάλληλα υπομνήματα της ΠΟΜΙΔΑ προς την ΚΕΔΕ και του Υπουργείο Εσωτερικών.
    Έγινε προσθήκη 2 πεδίων: Αριθμός παροχής κοινόχρηστου ρολογιού, Εμβαδόν τ.μ. κοινοχρήστου χώρου.
  • Προστέθηκε η διεύθυνση επικοινωνίας στη δήλωση
  • Βελτιώθηκε με περισσότερα ψηφία η εισαγωγή κινητού τηλεφώνου ώστε να καταγράφει και κινητά κατοίκων εξωτερικού
  • Προστέθηκε ο Αριθμός Οικοδομικού Τετραγώνου (προαιρετικό πεδίο)
  • Προστέθηκε πεδίο χαρακτηρισμού ενός ακινήτου ως Εντός ή Εκτός Οικισμού
  • Προστέθηκε πεδίο στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, για την καταχώριση σχετικού αριθμού παροχής. (αφορά υπαλλήλους ΟΤΑ)
  • Βελτίωση των αναζητήσεων στη λίστα των δηλώσεων για τους υπαλλήλους των Δήμων

Στις 12 Ιουλίου  2020 θα έχει ολοκληρωθεί και μια σειρά αναφορών (reports) που θα διευκολύνουν τους Δήμους στην καλύτερη επεξεργασία των δηλώσεων. 

Ακολουθούν φωτογραφίες για τις νέες χρήσεις της εφαρμογής:

τετραγωνικά 01

τετραγωνικά 02

τετραγωνικά 03

 

πίσω στα νέα