Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Κτηματολόγιο: Ένα …κρυμμένο μυστικό! Αρθρο στα ΝΕΑ του Στράτου Παραδιά
19/02/2019

Κτηματολόγιο: Ένα …κρυμμένο μυστικό!

Του Στράτου Ι Παραδιά, Δικηγόρου, Προέδρου ΠΟΜΙΔΑ -UIPI

Η χώρα μας έχει κηρυχθεί ολόκληρη υπό κτηματογράφηση. Αυτό σήμερα αφορά ουσιαστικά ολόκληρη την ύπαιθρο χώρα, αλλά στην πράξη αποτελεί ένα …καλά κρυμμένο μυστικό! Το γνωρίζουν βέβαια οι τοπογράφοι, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, και κάποιοι ενημερωμένοι ιδιοκτήτες.  Όμως δεν το γνωρίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας, γιατί κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους ενημερώσει για κάτι τόσο σημαντικό: Ότι ξεκινάει μια διαδικασία στην οποία όσοι δεν συμμετάσχουν, στο τέλος θα χάσουν την περιουσία τους!

Δεν το γνωρίζουν και δεν θα το μάθουν οι πλατειές μάζες των ιδιοκτητών στην περιφέρεια , γιατί δεν ξεκίνησε ποτέ, ώς ώφειλε, μια τεράστια καμπάνια ενημέρωσης μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τη διοργάνωση ενημερωτικών συγκεντρώσεων,  που να καλέσει τους πολίτες, ιδιαίτερα της περιφέρειας,  να δηλώσουν έγκαιρα και σωστά, τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Δεν το γνωρίζει και δεν θα το μάθει ποτέ και ο Απόδημος Ελληνισμός, οποίος νομοτελειακά κινδυνεύει να χάσει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών του στοιχείων στη χώρα μας, τον τελευταίο κρίκο που τον συνδέει με την Ελλάδα, γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι και γι΄αυτόν.

Οσο λοιπόν η κτηματογράφηση θα παραμένει ένα … καλά κρυμμένο μυστικό, η υποβολή δηλώσεων θα πνίγεται μέσα στη γενική άγνοια και αδιαφορία, με ελάχιστη προσέλευση, και με ορατό κίνδυνο είτε να ναυαγήσει ολόκληρη η διαδικασία κτηματογράφησης, είτε η μισή εκτός σχεδίου ιδιωτική ακίνητη περιουσία να καταλήξει στο Κράτος. Αλλά … μήπως αυτό επιδιώκουμε;   

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 19.2.2019

 

πίσω στα νέα