Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Νέο Δ.Σ. στο Κτηματολόγιο
14/09/2023

Με απόφαση του Υπουργού Ψηφ. Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος του Δ.Σ. ορίζεται o Στέλιος Σακαρέτσιος, Οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζονται οι:
Αναστάσιος Λουκάς, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Μιχαήλ Μπρούστης, Οικονομολόγος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Αθανάσιος Λίπας, Τοπογράφος Μηχανικός, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ιωάννης Γερμανός, Δικηγόρος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Βασιλική Παππά, Δικηγόρος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Νικόλαος Φλώρος, Οικονομολόγος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ανανέωση θητείας).
Η θητεία των μελών του Δ.Σ. είναι τετραετής και μπορεί να ανανεωθεί μία φορά.
Γενική Διευθύντρια πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ορίζεται (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ/857) η Ολυμπία Μαρκέλλου, Πολιτικός Μηχανικός -Οικονομολόγος. 

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του Προέδρου, κ. Στέλιου Σακαρέτσιου, και της Γενικής Διευθύντριας, κας Ολυμπίας Μαρκέλλου, του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Πρόεδρος

Ο Στέλιος Σακαρέτσιος είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διαθέτει εξειδίκευση σε έργα πληροφορικής, όπως στην ανάλυση και σχεδίαση σύνθετων συστημάτων λογισμικού και είναι ένθερμος υποστηρικτής της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην επιχειρηματικότητα.

Έχει εργαστεί για περισσότερα από 15 έτη ως Επιχειρηματικός Σύμβουλος για δεκάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ μέχρι τον Ιούλιο του 2023 ήταν Προϊστάμενος Ψηφιακών Λειτουργιών της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB.
Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα συνέβαλε σε εμβληματικά έργα όπως η πλατφόρμα “Know Your Customer” που παρέχει πρόσβαση τραπεζικής χρηματοδότησης σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διαθέτει πιστοποίηση από την Google σε τεχνολογίες digital marketing.

Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του, εργάστηκε ως Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Γενική Διευθύντρια

Η Ολυμπία Μαρκέλλου είναι Πολιτικός Μηχανικός – Οικονομολόγος, μέλος του ΤΕΕ και του ΟΕΕ. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (MBA-TQM), μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Real Estate Investment and Development.

Από το 2002 εργάστηκε στην Αττικό Μετρό Α.Ε. ως Μηχανικός και από το 2012 ως Προϊσταμένη Συστημάτων Διοίκησης της εταιρείας.

Από το 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2023 διετέλεσε συνεργάτης του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Ολυμπία Μαρκέλλου είναι εισηγήτρια στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες και οργανισμούς για την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα διαχείρισης συστημάτων διοίκησης και θέματα ελέγχου.

πίσω στα νέα