Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Χρ.Σταικούρας: Και το Σεπτέμβριο υποχρεωτικό αλλά και εθελοντικό "κούρεμα" ενοικίων...
01/09/2020

Eξετάζεται η επέκταση για το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων επιχειρήσεων στους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία και για τον μήνα Σεπτέμβριο (εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού), δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Ο Υπουργός επανέλαβε επίσης πως αναμένεται η θέσπιση δυνατότητας για μείωση των ενοικίων σε εθελοντική βάση, αλλά και η έναρξη του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσα στον Σεπτέμβρη για επιχειρήσεις που επλήγησαν τον μήνα Αύγουστο (ποσού πάνω από 1δις).

Ο Υπουργός μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:

■ Το κέντρο βάρους των αποφάσεων έχει μετατοπιστεί προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας εργαζομένων και επιχειρήσεων, κυρίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων. Η κυβέρνηση θα κινηθεί σε δύο άξονες. Ο ένας άξονας θα έχει να κάνει με παροδικές μειώσεις φόρων, συνδυασμένους με τον κορωνοϊό και ο άλλος θα έχει μονιμότερες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

■ Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατό.

■ Η μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες είναι ένα προσωρινό μέτρο και θα αξιολογηθεί εάν θα επεκταθεί και για το επόμενο έτος.

Οι επίσημες σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ.

Η ΠΟΜΙΔΑ διαμαρτυρήθηκε εντονότατα και πάλι για τη συνέχιση των αναγκαστικών μειώσεων των ενοικίων, αλλά σημειώνει ως θετικό γεγονός τη συνειδητοποίηση, και σύντομα ελπίζουμε τη νομοθέτηση, από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, της πριμοδότησης με φορολογική επιστροφή τουλάχιστον του 30% του ποσού των οικειοθελών μειώσεων μισθωμάτων που θα συμφωνηθούν μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, με γνώμονα το αμοιβαίο συμφέρον τους και τη διατήρηση των υπαρχουσών μισθώσεων, επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας. 

πίσω στα νέα